Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál Gyomaendrőd

Nagyításhoz kattintson a képre!

Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

Minden évben május beköszöntével Gyomaendrődön újraéled a sajtkészítés mesterségének hagyománya, amelyet egy háromnapos rendezvénye ünnepelnek meg, a Hármas-Körös ölelésében fekvő alföldi kis városban.

2024-ben is megrendezik a Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált, május 2-5-ig, Határon innen és túl számos gazda, sajtmester, családi gazdaság számára kínál ez a jeles, programokban gazdag esemény lehetőséget az ízletes remekművek bemutatására, értékesítésére.

A koncertekkel, táncelőadásokkal színesített fesztiválon, pincészetek, méztermelők is kínálják portékáikat, így sajt-, bor- és mézkóstolóra is számíthatnak a Gyomaendrődre látogatók.

A rendezvénnyel nemcsak a hazai tejes termékeket szeretnénk megismertetni, hanem az egészséges táplálkozás fontosságára is szeretnénk felhívni a figyelmet. A fesztiválon a magyar történelmi borvidékek termelői, pincészetei és a térség méztermelői is részt vesznek. A kül- és belföldi kiállítók árusítással és kóstoltatással népszerűsítik termékeiket, és segítik azok ismertebbé tételét. A gasztronómiai rendezvénynek a szakmaiságon túl célja Gyomaendrőd város turisztikai adottságainak bemutatása, a falusi és az agroturizmus fejlődésének elősegítése. A közönség szórakoztatásáról neves fellépők, zenekarok, tánccsoportok gondoskodnak, így méltán népszerű a rendezvény.

Sajtkészítők és kézművesek kirakodó vására * Sajtverseny * Sajtudvar * Kézműves borok, pálinkák, sörök

A rendezvény látogatása ingyenes!
  

Települések Gyomaendrőd közvetlen közelében

Program info
Programtípus
  • Családi programok, Gasztronómia
helyszín
  • Dél-Alföld
Település ismertető
  • Gyomaendrőd

    oldalunkat folyamatosan fejlesztjük. Ezen az oldalon rövidesen megtalálhatja látnivalóit, nevezetességeit, illetve programajánlatokat . Addig tekintse meg környéki programokat és a szint...

Szállások Gyomaendrődön



és környékén